AtölyeDüşleDüşün’den Yeni Bir Başarı
29 Şubat 2024 | 11:00

Japonya Kitakyushu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Asya’nın en büyük tasarım ve çevre eğitimi platformu Asya Düşük Karbonla Tasarım Enstitüsü ile Ukrayna Lviv Ulusal Politeknik Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “daha iyi ve barışçıl bir dünya” temalı uluslararası mimari tasarım yarışmasında, AtölyeDüşleDüşün öğrencileri iki projeyle çifte başarıya imza attı. Bu yıl on üçüncüsü düzenlenen yarışmada, Kharkiv’de savaş nedeniyle yıkılmış bulunan 1300 kişilik lisenin yerine tasarımsal olarak “yeni okul” anlayışına yaslanan, sürdürülebilir, yeşil alanları da tasarlanmış, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı ve çevresiyle aktif ilişki kurabilen yeni bir tasarım istenmişti. Konu 2023-24 Güz döneminde “seç+yarış (7)” bağlamında AtölyeDüşleDüşün öğrencileri tarafından da sahiplenildi ve çalışıldı.


Yarışmanın öğrenci kategorisinde “collectiva” isimli projesiyle Buse Sarıkamış birincilik ödülüne layık görüldü. Yine aynı kategoride, “wallline” projesiyle Elif Sağlam ise yedi eş mansiyon ödülünden birini kazandı. Öğrencilerimiz bu mimari tasarımların konsept geliştirme ve sunum aşamalarında yapay zeka olanaklarını aktif olarak kullandılar. Yapay zekâ kullanımının bu ödüllü projelerdeki katkısını deneyimleme fırsatını hepimize sundular. Öğrenci ve 35 yaş altı genç mimar kategorilerinde gerçekleşen yarışmanın jüri üyeleri, Çin, Endonezya, Japonya, Tayvan, Ukrayna ve Vietnam’ın saygın üniversite ve araştırma enstitülerinden 17 öğretim üyesinden oluşmaktaydı. Vietnamlı, Japon, Polonyalı, Ukraynalı, İranlı ekiplerle yarışan her iki öğrencimizi de gönülden kutluyor, bu başarılarının meslek hayatlarında da sürmesini diliyoruz. 


AtölyeDüşleDüşün, istikrarla sürdürdüğü “seç+yarış” temalı uluslararası yarışmalara katılıma dayalı pedagojik yaklaşımını ve son derece anlamlı bir temada kazandığı bu başarıyı “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesini dünyaya öneren Mustafa Kemal Atatürk’e ithaf etmektedir.

Yarışma linki için:

http://competition.lowcarbondesign.asia/awards/

Atölye DüşleDüşün sosyal medya hesabı: studiothinkimagine

 

Atölyedüşledüşün1-1

Atölyedüşledüşün2-1

background image